Despre cancer…

Pe foarte scurt. Maicã-mea a avut cancer de sân, stadiul II, diagnosticat si operat in 1997, la 47 de ani. Nu, n-a murit. Şi nu, nu a fãcut chimioterapie. Şi-a tãiat sânul, lucru pe care acum îl regretã, oricum a trecut printr-o depresie urâtã, şi noi, familia, împreunã cu ea.

Sã vã spun ce-a fãcut. In primul rând n-a deschis aragazul timp de şapte luni. Da, a trecut pe cruditãți. Porcul, gãina şi alte orãtãnii atât de dragi cuțitului, limbii şi furculiței, au devenit istorie. Cred cã se minunau şi ele de ce prieteni buni am devenit. Ideea de bazã a fost alcalinizarea organismului. Cancerul se lãfãie şi ne râde în nas într-un mediu acid şi neoxigenat. Toatã proteina animalã, adicã leguma cea mai îndrãgitã pe plaiurile mioritice – porcul, puiul (nu ştiu dacã e corect sã numesc aşa chestia aia din magazine plinã de hormoni, concentrate şi antibiotice), câinele (cã tot e sezonul la chinezi) şi le ştiţi voi pe restul, precum şi produsele derivate (lactate, ouã), este acidã. Aşa cã, singura soluţie a fost o revoluţie. O schimbare a stilului de viaţã şi alimentaţie. Eliminarea acestora a fost un prim pas. Ei, dar de-aici încolo, ce naiba sã mãnânci? Iarba verde de acasã!

Pãscutul, nefiind preocuparea de bazã a omului, s-a dovedit de-a lungul timpului cã nici nu e suficient, chiar dacã este esenţial. Dupã o masã de iarbã (a se citi legume, fructe, ierburi de tot felul – sã nu mã-nțelegeţi greşit – iarbã de grâu, orz, ovãz, secarã, leurdã, trifoi, lucernã, pãpãdie, lobodã, ştevie şi mai întrebați-vã bunicii), doamne-fereşte sã uitați de seminţe, sâmburi şi nuci.

Si ca sã scurtez povestea, maicã-mea trãieşte şi-n ziua de azi, ca sã facã viața calvar unor medici oncologi.

Despre cancerul de plãmâni al lui taicã-miu, într-o altã zi cu soare…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s